Четвъртото издание на атрактивната вело надпревара Gabrovo Challenge ще превземе улиците на Габрово този уикенд, 16 и 17 май.

По традиция състезанието се провежда в деня след Карнавала и е част от неговата програма. Събитието се провежда със специалната подкрепата на Община Габрово и под патронажа на кмета Таня Христова.

До този момент за участие в зрелищната надпревара са записани над 100 човека от цяла България. Състезателното трасе е изключително интересно и включва в себе си множество стълби, различни градски препятствия, скокове, виражи и разнообразни дървени конструкции. Дължината му е около километър. Стартира от Технически университет - Габрово и финишира на стълбите на Летния театър при пл. „Чардафон Велики“.

Тази година организаторите подготвят един изцяло нов участък по трасето, за да преведе състезателите през едно от емблематичните места от миналото на града. Друго атрактивно препятствие ще бъде един Нисан Juke, който състезателите ще трябва да прескочат, за да могат да продължат напред.

Предизвикателството на Габрово ще бъде вторият кръг от Българските градски серии, които се провеждат през целия месец май. Победителят в турнира се бори за изключително примамлива награда – директен билет за участие в кръг от Световните градски серии в Братислава на 19 юни тази година.

В Надпреварата ще могат да се включат всички желаещи, уверени в своите умения на възраст над 14 години. Всеки, който иска да се регистрира за участие може да го направи, като  попълни онлайн формата за акредитация в Българските градски серии на www.conceptcreative.org.

Програма:

16 май
14:00 – 18:00 – Оглед на трасето без колела

14:00 – 18:00 - Регистрация и получаване на стартови номера /Финална зона, пл.Чардафон/

18:00 - Карнавално шествие - Централна градска част (начало – бул. „Априлов” (НАГ)

20:30 - Празничен концерт - пл. „Възраждане”

Нощ на музеите

17 май

8:00 – 9:00 – Регистрация и получаване на стартови номера /стълбите на Летния театър/
9:00 – 11:45 – Тренировки
12:00 – 14:00 - Квалификация 
14:30 – 16:30 – Финали

Награждаване

Габрово ще бъде домакин на кръг от международното първенство twall® Challenge Програма 16 май - Карнавал