Стрелките на карнавалния часовник отново са вързани, остават броени часове, за да бъдат освободени. Но дали това е същият часовник или не и какво ще се случи утре в 11 часа 11 минути и 11 секунди ще разберете ако от 10:30 сте на централната градска улица „Радецка“.

В един и същи час градове от цял свят ще започнат подготовката си за най – пищния и колоритен празник – Карнавалът. Към Габрово ще потекат поздравления от Рио, Рим, Венеция, Кьолн, Аалст, дори от селището на Христо Пимпирев в Антарктида. Началото на шумния празник ще започне от площад „Първи май“ с музиката на Оркестър „Габрово“, под отчетливото барабанене на Ранката Барабанката и със специалното участие на габровската котка, на която от месец май досега пак и е пораснала опашката. Кулминацията на шумната олелия ще бъде на вече традиционната сцена пред  Умниковото школо.

Много танци, музикални изпълнения и изненади са подготвили организаторите от Община Габрово, но за да станете свидетели на всичко това трябва да присъствате. И още нещо, утре ще бъде обявено мотото на следващия Карнавал, който ще се проведе на 16 май 2015 година.

Тик – так, тик – так…

Габрово ще бъде домакин на кръг от международното първенство twall® Challenge Габровец и котка по гръб не падат