Проект: „Българският МанчестАРТ“ – модул „Фабрика за щастие“
Организация- изпълнител: Сдружение „Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово“
Партньори: Габрово Daily, Онлайн енциклопедия Габрово Gabrovowiki, „Студио Сокеров“, АЕК „Етър“, Музей „Дом на хумора и сатирата“, Национален музей на образованието, Интерактивен музей на индустрията, Художествена галерия „Христо Цокев“
Стойност: 6890 лв., от които 5471,76 лв. от програма Култура
Описание:
"Щастливо Габрово /Happy Gabrovo" е клип за Габрово, който се създаде по модела на световния проект “We are happy from…” („Ние сме щастливите от…“), събрал близо 2000 видеоклипове от над 150 страни.
Клипът "Щастливо Габрово/Happy Gabrovo" е заснет през септември - октомври 2014 г. Музиката в клипа е от песента "Happy" на американския поп изпълнител Pharrell Williams (Фарел Уилямс).
"Най-щастливият" клип за Габрово показва един позитивен поглед към градската среда, архитектурата, културното наследство и хората на Габрово. Клипът популяризира Габрово като туристически град чрез универсалния език на музиката, танца и усмихнатите танцуващи хора. Клипът "Щастливо Габрово" се стреми да бъде новата позитивна видео-картичка за града, която не се нуждае от превод.
Проектът за "Щастливо Габрово" включи и две съпътстващи инициативи в партньорство с информационния сайт Габрово Daily - фотоконкурс за най-щастливите места и хора на Габрово, както и инициативата за най-щастливите истории от Габрово.
Резултат:
·         Създаден клип „Щастливо Габрово“, който стана най-гледаният туристически клип за Габрово в YouTube само месец след онлайн премиерата си на 14 ноември 2014 г. Към декември 2014 г. клипът има над 10 000 гледания онлайн в YouTube.
·         Популяризиране на Габрово чрез използване на иновативни технологии за представяне на национално и международно ниво
·         Насърчаване на културното развитие на гражданите и активното им включване - в снимките на клипа се включват 17 художествени, театрални, танцови формации, други групи и спортни клубове от Габрово, както и индивидуални участници. Общият брой на участниците е около 180 души.
Връзки:
„Традиции чрез иновации”