Филмът „Приеми ме на село”, продуциран от Община Габрово, спечели специалната награда на журито за „Иновативен туристически продукт” в рамките на десетото, юбилейно, издание на фестивала „На източния бряг на Европа”, който се проведе във Велико Търново от 10 до 13 април 2014 г.

Видео продукцията, която документира престоя на „внуците назаем” при бабите и дядовците „под наем” в Новаковци по време на проекта „Приеми ме на село”, влезе в пряка конкуренция с още 35 филма от България, Белгия, Германия, Турция, Австралия и други.

Оригиналната идея за „приемни села” в България истински развълнува журито на фестивала. Неговият председател Антони Цонев по време на официалната церемония по награждаването увери присъстващите, че връчва наградата с огромно удоволствие и поздрави целия екип не само на филма, но и на проекта „Приеми ме на село”.

Таня Христова с награда „Зелена община“ в конкурса „Кмет на годината“ за мандат 2019-2023 г. Община Габрово отличена в категорията за най-прозрачна администрация