Наградените от списание „Дестинация България“, което отличава общини, мениджъри, инвеститори, обекти, туристически услуги, допринесли за развитието на България като целогодишна туристическа дестинация © destinationbulgaria.bg

Община Габрово получи отличието „Златен приз за популяризиране на културния и фестивален туризъм“ от годишните награди на списание „Дестинация България“. Официалната церемония се състоя на 27 септември – Световен ден на туризма, в столичния Централен военен клуб. Мотото на събитието през 2024 година е „Туризъм и мир“.

Статуетката прие ръководителят на Туристически информационен център – Габрово Даниела Николова, която благодари и потвърди ангажимента на Община Габрово да продължава да развива туристическия потенциал на региона, като обогатява културния календар със събития, които да привличат още повече посетители.

„Наградата е признание за усилията на Общината в сферата на устойчивото развитие на културната и на туристическата инфраструктура, както и утвърждаването на Габрово като водеща дестинация за културен туризъм“, каза Николова. Тя подчерта, че призът доказва ролята на града като важен център на туристическата карта на България.

Таня Христова с отличие в категория „Туризъм и култура“ от конкурса „Кмет на годината“ 2024 Таня Христова с отличие в категория „Туризъм и култура“ от конкурса „Кмет на годината“ 2024