Целта на проект „В началото бе Словото…” - от глаголицата до съвременното изкуство” е запознаване на деца и младежи с глаголицата и нейните проекции и въздействия в днешно време – първата старобългарска азбука, наричана от специалисти „най-съвършената графична система от древни времена до днес“. Отделните етапи на проекта проследяват развитието й от създаването й и по-нататъшното й преобразяване -  знаков момент в исторически процес, който продължава до днес с усъвършенстването на езика и писменото слово.

Проектът ще бъде осъществен с участието на деца, ученици, специалисти и доброволци чрез реализирането на четири творчески ателиета под общ надслов „Светът на глаголицата” – оцветяване на глаголически букви, рисуване върху коприна, забавни образователни игри, ателие за папие-маше и арт-колажи „Втори живот за вестници, списания и книги“, създаване на приказки, театрална миниатюра „Буквите“. В заключителната част на проекта ще бъде организирана изложба изкуство в книга „Ars in Libro”.

ТРАДИЦИЯТА Е МОДЕРНА - ШКОЛА ЗА ПРИЛОЖНО ИЗКУСТВО ИВА ПЕНЧЕВА ИНФУНДИБУЛУМ MИКРОФЕСТ - „РОСИНА ПЕНЧЕВА“ ЕООД – КЛОН ГАБРОВО