След успешните инициативи „Духът на Кармен” и „Мнимият болен”, по които театрални представления бяха представени в нетрадиционни градски пространства, включително тенис игрището в парк „Маркотея”, ДТ „Рачо Стоянов” разработва идеята за театър в парка. Проектът цели превръщането на Парка с мечето в театрална зала под звездите.

В рамките на два последователни уикенда през месец юли габровци и гостите на града ще имат възможност да се насладят на театрални преживявания в неформална среда. Освен нетрадиционното пространство, екипът на проекта обсъжда и заглавия, които също са нетрадиционни по своята форма и съдържание. Към момента са проведени разговори с компания, работеща в сферата на съвременния танц и пърформънс, с едни от най-успешните литературно-актьорски опити, с Цвета Дойчева - едно от водещите имена на българския съвременен танц през последните години. Тя работи за увеличаването на опциите пред това изкуство да навлиза и обогатява разнообразни жанрове и форми. В началото на предходната година тя сътвори уличното зрелище „Дръж се", посветено на проблемите с дискриминирането, насилието и стереотипизирането на полова основа. Екипът на проекта се стреми да привлече различни форми, които понастоящем не присъстват в културния живот на града.

Общата стойност на проекта е 18 550 лева, като съфинансирането от страна на Община Габрово е в размер на 12 980 лева.

 

 

Въпрос навреме - Нопойнт Ателие ЕООД „НА ТЪМНО“ – сетивна художествена инсталация на Художествена галерия „Христо Цокев“