Дейностите по проекта ще се фокусират върху творчество в градска среда чрез 5 ателиета на открито, в рамките на които ще се даде достъп и на гражданите – деца и възрастни, както и на лица със СОП, да създават заедно с творците произведения на изкуството. Ателиетата ще се ситуират пред Дечковата къща, в Градинката с мечето, на Моста до НТС и в двора на Интерактивен музей на индустрията - Габрово.

Планирани са 3 изложби на открито по време на ателиетата, на които ще бъдат поканени и представители на тур-операторски фирми, на които ще се разкаже повече за творците в Габрово и две изложби във дневни центрове за деца, младежи и лица със СОП. Част от експонатите ще са подредени върху традиционни черги и ще насочват вниманието към Габрово като град на занаятите и творчеството.

Проектът допринася за развитието на културното сътрудничество в различните области на дърворезбата, живописта, рисуването върху коприна и създаването на творби от плат и хартия. Планираният обмен на творчески опит и съвместни изяви ще допринесе за развиване на продуктивни взаимоотношения за създаване на положителен ефект и върху привличането на интереса към Габрово и съответно повишаване на туристическия потенциал на града, свързан с творческите изяви. Туроператорските фирми ще отразят изявите на своите сайтове и блогове и допълнително ще популяризират Габрово.

Проектът ще се изпълнява съвместно с Десислава Недялкова – резбар с повече от 25 години стаж, известна с уникалните си творби, които съчетават не само дърворезба, но и живопис върху дърво -  произведенията се оцветяват със специални цветни байцове. Партньор е и Ивелина Методиева, която изработва арт-цветя от хартия и коприна. Съвместните прояви ще дадат възможност за среща на коприната, хартията и дървото като носители на цветното живописно творчество. 

Общата стойност на проекта е 11 926 лева, като съфинансирането от страна на Община Габрово е в размер на 9 426 лева.

Въпрос навреме - Нопойнт Ателие ЕООД 50 години Дом на хумора и сатирата - документален филм - Музей „Дом на хумора и сатирата”