В началото на декември Община Габрово обяви покана за участие в публично-частно партньорство чрез наемане на обекти в кв. „Шести участък“. Инициативата, в подкрепа на бизнеса и творческите дейности, беше тема на предаването „Часът на Габрово“ по радио „Бумеранг ФМ“ на 13 декември.

Конкурсът цели да избере предложения за устойчиво и възмездно ползване на четири обекта в „Шести участък“ за период от две години. Помещенията ще могат да се използват за малък бизнес, търговия на дребно, творческа дейност, създаване на услуги и продукти, характерни за творческите индустрии, ателиета, студия, офиси, галерии.

Какви са параметрите на конкурса и кой може да участва в него, кои са обектите, има ли сфери на дейност с предимство и каква е концепцията за промяна на кв. „Шести участък“ – отговор на тези и други въпроси даде координаторът на проекта СИНЕМА „Креативни индустрии за нови градски икономики в Дунавския регион“ Миглена Въгленова.

Пълен запис на интервюто можете да чуете в звуковия файл:

Покана за ПЧП чрез наемане на обекти в кв. „Шести участък“
Историята на Габровския девически манастир „Св. Благовещение“ - "Часът на Габрово" /25.03.2024 г./ Златна котка 2022 - "Часът на Габрово" /07.02.2022г./