На 16 юли 2020 г. от 10.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово ще се проведе информационна среща на тема “Габрово след COVID-19”.

Участие в нея ще вземе председателят на Тракия Тех Георги Стоев. В презентацията си “Икономиката след COVID-19”, той ще направи обзор на това в какъв режим оперират повечето компании по време на пандемията, какво е свиването на търсенето на труд и заплати, какъв дял от българските компании са се възползвали от мерките на правителството и как пандемията е оказала натиск за дигитализация и по-висока активност. Георги Стоев ще даде и своята прогноза за това след колко време се очаква възстановяване на бизнес активността до нивата от преди пандемията. 

По време на срещата кметът на Община Габрово Таня Христова ще представи мерките, които общинска администрация взема в подкрепа на бизнеса по време на пандемията от COVID-19.

В събитието ще вземат участие и представители на фондация „Бауерзакс“, които в продължение на няколко години работят активно с младите хора в града чрез популярната образователната  програма за ученици “Предприемачът като откривател”.

В края на информационното събитие в Областен информационен център – Габрово ще бъде открита новата икономическа библиотека - съвместна инициатива на Центъра, Фондация „Бауерзакс“ и Община Габрово. Тя съдържа над 350 съвременни и класически заглавия, голяма част от които в оригинал на английски език. Книгите са селектирани от икономиста Георги Стоев, придобити чрез частни дарения и със съдействието на Института за пазарна икономика. Новата придобивка в града ни ще бъде отворена за всички, които искат да подобрят знанията си в икономическата теория и за разработване на успешни проекти, включително и студенти и ученици с интереси в сферата.

Във връзка със спазване на противоепидемичните мерки, присъствието на събитието ще бъде ограничено до 30 човека. Молим всеки, който има желание да участва, да го заяви на oic@gabrovo.bg .

 

ОИЦ – Габрово е част от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове в България, функциониращи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

„Твоят избор има значение“ подкрепя родното Стартира продължението на мярката 60/40