Първите доброволци, които се включиха в кампанията на Община Габрово за набиране на доброволци, които да извършват различни дейности в подкрепа изпълнението на мерките срещу Covid-19, вече работят активно. На специална среща в събота, шестима от тях, които бяха отбелязали, че искат да се включат като граждански патрул, получиха своите баджове, жилетки, предпазни средства и инструкции и започнаха работа. Те подаваха сигнали за граждани, които не спазват забраните за посещаване на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения. Проверяваха има ли струпвания на хора в парковете, площадките, пазарите, както и на Градище, Синкевица и Соколския манастир. Трябваше да съблюдават и дали се спазва необходимата дистанция при пазаруване.

Също така се включиха в раздаването на дезинфектанти на домоуправителите на сгради или отделни входове, в режим на етажна собственост и разпространение на листовете с най-важните телефони, които могат да бъдат в полза на възрастните хора – кризисна социална кухня, помощ при пазаруване, спешна помощ, психолог и др.

Доброволците работиха и в двата почивни дни.

От понеделник започва работа с доброволците, които са заявили желание да пазаруват лекарства и храни, вместо хората под карантина и възрастни хора, които са трудно подвижни или самотни.  

Само за няколкото дни от началото на кампанията на Община Габрово #Заедно, с желание да се включат като доброволци, се записаха над 50 души.

Ако желаете да се включите и вие, можете да го направите като попълните ЕЛЕКТРОННОТО ЗАЯВЛЕНИЕ, позвънете на тел.: 0882442253 или изпратете данните си на e-mail: dobrovolci@gabrovo.bg, като посочите три имена, настоящ адрес и телефон за връзка.

Ако желаете да се присъедините към доброволците на Община Габрово като граждански патрул Шестдесет и две са заявленията от граждани за включването им в доброволческите екипи към Община Габрово до 2 април