Днес денят е специален, български празник, почитащ делото на нашите просветители, книжовници, революционери и будители на национален дух.

Честит празник на всички, чийто стремеж към образование, грамотност и творчество е неизменна част от житейския път! Бъдете здрави и вдъхновени!

Само след минути ще имате възможността да чуете двама съвременни будители. Първият от тях е Богдан Андреев, учител и директор на средно училище „Райчо Каролев“, който само след няколко дни ще представи книгата си „Създаване и развитие на Командване на Сухопътните войски 1973-1991“.

След това предстои разговорът с един вдъхновител и будител, един учител, подготвящ най-големите ни млади умове в областта на физиката, обучил в школата си шампиони от световни олимпиади с общо над 100 медала - Теодосий Теодосиев, който бе специален гост в Габрово за прожекцията на филма, посветен на самия него и не случайно наречен „Формулата на Тео“.

Има и още - от Елена Влаева ще научим как Габрово отбелязва Деня на народните будители и как можете да се включите в пътя на светлината.

Повече чуйте в звуковия файл.

Историята на Габровския девически манастир „Св. Благовещение“ - "Часът на Габрово" /25.03.2024 г./ Утре в "Часът на Габрово" темата е местни данъци, гост ще бъде Мария Йозова