При изключителен успех и с много детски усмивки преминават събитията от програмата на Международния куклен фестивал „Рачо и Дешка“, които се провеждат всяка събота на откритата сцена на ул. Радецка в Габрово.

Предстоящото седмо представление – „Изгубеното време“, е постановка на театър "Плюс" /гр. Хихон, Испания/. Датата е 3 август, началният час - 17:00 ч.

Веднага след представлението всички почитатели на кукленото театрално изкуство ще могат да се включат в „Арт работилничката на Рачо и Дешка", с ръководител Радост Андреева.

В рамките на оставащите дни на фестивала предстоят спектаклите: „Куклен цирк“ /театър Нойзи Ойстър, Англия/, „Котаракът в чизми“/ Държавен куклен театър – Ямбол/, „Червената шапчица“ /ДКТ-Варна/ и „Принцесата и граховото зърно“ /Театър „Весел“, Велико Търново/.

При дъждовно време постановките ще се провеждат в „Глинени гърнета“.

Единайсетте куклено-театрални детски спектакли се реализират по проект, финансиран от Програма Култура на Община Габрово, по идея на рекламна агенция „Елмазови“, с партньорството на театър „Весел“ – Велико Търново.

С крина да ринеш, на село все ще остане нещо за научаване С крина да ринеш, на село все ще остане нещо за научаване