Община Габрово е отличена по проекта „Образцова община“ на вестник „24 часа“. Измежду 36-те общини от Северен централен район Габрово получи награда в категорията „Качество на живот“.

Кметът Таня Христова прие грамотата от заместник-областния управител на Габрово Росен Цветков. Признанието е за добри възможности за качествено образование и здравеопазване, чист въздух и зелени площи, сигурност и културен живот.

Наградите бяха връчени на 18 юли 2019 г. във Велико Търново в присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

В старопрестолния град се състоя третата от шестте срещи по проекта, на която бяха оповестени резултатите от проучването за Северен централен район. Участие взеха кметове на общини от региона, областни управители, представители на местния бизнес.

Инициативата „Образцова община“ има за цел да се откроят добрите практики в българските общини и да се направи обективно сравнение за тяхното развитие. Класацията е на база сбор от измерими показатели за икономическо развитие, инфраструктура и качеството на живот.

Таня Христова с награда „Зелена община“ в конкурса „Кмет на годината“ за мандат 2019-2023 г. Община Габрово триумфира в „Екорали България“ 2019