Проектът се реализира от ДГ „Мики Маус”- гр. Габрово с финансовата подкрепа на Програма Култура на Община Габрово и с партньорството на ЕМО “ Етър” и Сдружение ИМКА- Габрово.

Основната цел на организаторите е да се популяризира материалното и духовно наследство на българския фолклор и занаяти сред децата от предучилищна възраст. Предвидените в програмата инициативи ще запознаят родители, педагози и други специалисти с един от най-древните занаяти - тъкачеството. Ще утвърдят добри практики в използване богатството на националните традиции и култура за възпитанието на българските деца. Ще формират интерес у децата към българските народни танци и към красотата на българската шевица, втъкана в чергите и килимите на нашия народ.

Проектът предвижда  провеждане на национален фестивал под надслов „Традиции, багри, красота през очите на нашите деца“, на педагогически форум „Традиции и настояще“ и на практически занятия за всички желаещи в ателие “Да тъчем заедно”.

Заключителното събитие ще се състои на 12 октомври 2019 г. в ЕМО „Етър“, има конкурсен характер и включва конкурс за детска рисунка и конкурс за народни танци.

С крина да ринеш, на село все ще остане нещо за научаване ДТ ”Рачо Стоянов” приключи проект по Програма Култура