Бокс Вижън ще изпълнява нов проект по Програма Култура 2019 година. 13 880 лева е съфинансирането, което ще осигури Община Габрово, за да бъдат издирени стари габровски шеги и да бъдат събрани нови – съвременни. Всички те ще влязат в нова серия клипове, които да популяризират Габрово като столица на хумора.

След реализирането на проекта "Габровските шеги-нов живот" , интереса към Габровските анекдоти рязко се повиши. Габровският хумор гостува в национални медии и така припомни на обществеността що е то Габровец. Отразяването в национални медии доведе и до обратна връзка с хора от цялата страна. Отвсякъде хората започнаха да изпращат нови вицове за Габровецът. Това стимулира „Бокс Вижън“ да направи един вид продължение на габровските шеги, но вече в нов вариант а именно: Заедно с Дома на хумора и сатирата Габрово да обяви конкурс за нови анекдоти. Целата  е, да се ангажира градът ни и обществеността със сътворяването на анекдоти в стил "Съвременният Габровец" , което да върви паралелно с издирването на стари забравени анекдоти. В новите клипчета с Габровски шеги ще присъства и стария и новият Габровец. В анекдотите се крие духа на габровеца и те могат да станат голяма част от габровските туристически атракции и средство за нов тип реклама и маркетинг на града. Като кратки клипчета, разпространени чрез социалните мрежи, шегите много бързо и ефектно ще напомнят за Габрово и неговите културни специфики.

С крина да ринеш, на село все ще остане нещо за научаване Международен фестивал "Куклена среща "Рачо и Дешка“ – Габрово 2019