В рамките на Международния фестивал на хумора в Габрово, който се организира през месец май, за първи път в България ще се прави състезание, което има за цел да ни накара да се смеем!

 Община Габрово и Българска асоциация по карвинг Ви канят на първия по рода си карвинг фестивал на смеха, който ще събере участници от Балканите в Центъра на България – Габрово.

Предварително направени произведения от гравирани плодове и зеленчуци, ще бъдат изложени по време на Международния фестивал на хумора и сатирата в Габрово, с мото на Карнавала за настоящата година: „Да изкукуригаме от смях”.

Всички състезатели трябва предварително да подготвят своите хумористични произведения, което включва лична интерпретация на популярни габровски шеги, предварително предоставени от организатора, както и характерни комични персонажи.

Състезателите ще могат в рамките на 3 часа да довършат и изложат на място своите композиции от плодове и зеленчуци.

Размерът на скулптурите ще бъде с основа 80 см. и височина до 1,20 м.

Скулптурите ще бъдат експонирани в изложба в рамките на деня.

Всичко това ще се случи на 21 май от 11.00 до 14.00 часа, само ден след карнавалното шествие в Габрово.

Обявяването на резултатите, както и церемонията по връчване на наградите ще се проведе в 17.00 часа на пл. „Възраждане“.

Няма ограничения в подбора на плодове и зеленчуци, както и няма ограничение в пола и възрастта на публиката. Очакваме гости от близо и далеч, които да споделят емоцията, която носи естетиката на карвинг – изкуството и ако не да изкукуригат от смях, то поне да се усмихнат на скулптурните композиции, изработени по време на състезанието.

 

КАРНАВАЛ ПО ВСЯКО ВРЕМЕ Международен фестивал за градски изкуства и щастие „6Fest“ – Габрово, 19 – 21 май 2017 г.