На 20 май 2017 г. в Габрово се проведе най-великата в историята на дипломацията среща на върха: ГАБРОВО 2020 – точно 20 делегата пристигнаха от всички епохи и краища на земята, за да признаят Габрово като световен икономически, културен и геополитически център. От следващата година градът ни не само поема председателството на Съвета на Европейския съюз, но и става централа на ООН, НАТО, Г 7 и ЮНЕСКО. 

Срещата на върха премина при строги мерки за сигурност, като в Габрово бяха изпратени специалните агенти на ФБР ДЕЙНА СКЪЛИ и ФОКС МЪЛДЪР, които охраняваха делегатите от земни и извънземни посегателства и тръгваха по следите на досиетата Х, защото ИСТИНАТА Е НЯКЪДЕ В TAM … В ГАБРОВО.

Делегацията бе предвождана от СТАТУЯТА НА СВОБОДАТА, ТРУДА И ПОСТОЯНСТВОТО – богинята на мира и свободната любов, която напусна родния си дом на река Хъдсън, за да стане законна съпруга на Рачо Ковача и да застане до него в река Янтра.

Направо от двореца Версай, с цялото великолепие на френския двор, пристигна кралицата на Франция МАРИЯ АНТОАНЕТА, за да обяви Габрово за световна културна и кулинарна столица.

Кралицата донесе декрет за пълна забрана на производството на бял хляб и официалната му замяна с безглутенови пасти.

 

Сред нас бе и президентът на Русия ВЛАДИМИР ПУТИН, който откри в Габрово първия в света денонощен интерактивен музей на водката, с вход свободен, задължителна консумация и последващи уникални 3D изживявания. Това бе началото и на проект Южен поток, който предвижда изграждането на тръбопровод, който ще снабдява директно с водка всички населени места на община Габрово.

Бащата на революцията Ел Команданте ФИДЕЛ КАСТРО стана патрон на първата в Габрово мега фабрика за производство на кубински пури, хавански ром и кабаретни актриси, с които Габрово е бил известен през епохата на Възраждането.

От третия германския райх пристигна АДОЛФ ХИТЛЕР за церемонията по официално побратимяване между Гестапо и МВР Габрово за чиста и безопасна градска среда, а от ЦК на КПСС дойде ЙОСИФ СТАЛИН, който връчи нотариално заверените документи за прехвърляне на цялата Новосибирска област към административните граници на община Габрово.

 

От Триполи пристигна МУАМАР КАДАФИ, за да предаде на Общината всички активи на Либийската национална петролна компания и с това сложи край на петролната зависимост на Габрово от Севлиево.

Първата официална визита в чужбина на новия американски президент ДОНАЛД ТРЪМП бе именно в Габрово. В знак на добра воля той дари на града ни 5 милиарда долара от федералния резерв на САЩ за преустройство на кулата на Общината в спа хотел за мексикански емигранти. Тук бе и съпругата му МЕЛАНИЯ, която обяви, че ежегодните церемонии по връчване на наградите на филмовата академия Оскар вече ще се провеждат само и единствено в Габрово.

Канцлерът на Германия АНГЕЛА МЕРКЕЛ бе тук, за да открие нова рамкова програма за саниране на сгради, огради, барикади и естакади, топлофикация, газификация и канализация, както и да открие завод за производство на едноместен Мерцедес за габровски пенсионери – модел Дядо Дянко. Сред делегатите бяха БАРАК и МИШЕЛ ОБАМА, които лично ръководят преместването на военновъздушната база на НАСА в новопостроения космодрум за космически изследвания в кметство Райновци.

От Обединеното Кралство пристигна херцогиня КЕЙТ МИДЪЛТЪН за първа копка на връзката на тунела под Ла Манша с тунела под Шипка и за доживотното побратимяване между Темза и Янтра, а Желязната лейди – Баронеса МАРГАРЕТ ТАЧЪР, дойде, за да оглави Консервативната партия на Габрово, обединяваща интересите на консервативните жени и производителите на консервирани храни.

 

Единствената жена министър-председател на Индия – ИНДИРА ГАНДИ сложи край на ембаргото върху вноса на куркума, къри и шафран – основни подправки в традиционната габровски кухня. Султанът на Османската империя СЮЛЕЙМАН ВЕЛИКОЛЕПНИ остави своя харем далеч на изток и вече ще прекарва в Габрово 1001 нощи, за да увеличи прираста на квартал Трендафила с 1001 бебета.

 

 

 

 

 

От Индия пристигна МАХАРАДЖА КРИШНА РАДЖА, за да дари на общински пътнически транспорт Габрово 300 индийски слона, които ще обслужват пътникопотока по линията Русевци – завод Инструмент.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАПОЛЕОН БОНАПАРТ, който след последната си битка при Ватерло напусна завинаги ретроградната си Франция се установи в Габрово, за да стартира модна линия мъжко бельо с марката „Жозефина завинаги“.

 

 

 

 

 

 

Кръстникът – ДОН ВИТО КОРЛЕОНЕ, официален пратеник на петте фамилии Корлеоне, Таталия, Лучано, Дженовезе и Капоне, засвидетелства уважението на Коза Ностра към този велик момент, като спази закона на омерта за всичко, което чуе и види в Габрово по време на карнавалната фиеста.

КАРНАВАЛ ПО ВСЯКО ВРЕМЕ СПЕЧЕЛЕТЕЕЕЕ…………..