Ски маратон „Габрово 2013“ ще се проведе по повод Националния празник на страната 3-ти март и честванията на връх Шипка. Организатори на спортната проява са Община Габрово, СКСБ „Узана 2007“, Природен парк „Българка“, Българската федерация по ски и Сдружение „Маратон 2006“. 

Състезанието ще започне в 10.00 часа на 2-ри март (събота). Трасето на маратона е изцяло в курортен комплекс „Узана“, в рамките на Природен парк „ Българка“,  по пистите за ски бягане и Узанската поляна.

Дължината на една обиколка е 10 километра, а старт–финалът ще бъде до хижа „Горски дом”. Всички желаещи ще могат да вземат участие, след представяне на документ за преминат предсъстезателен медицински преглед. Стартова такса няма. Надпреварата ще бъде в ски бягане свободен стил, с масов старт. Възрастовите групи са момчета и момичета родени 1999 година и по-късно, юноши и девойки (родени 1995-1998 година), мъже и жени, състезатели над 40 години и ветерани – над 50 години. Най-малките и групата 50+, ще направят по една обиколка на трасето (10 км). Юношите и девойките, както и състезателите 40+, ще бягат 20 километра, а за мъжете и жените предвидената дистанция е 30 километра. Класирането ще бъде индивидуално във всички възрастови групи. Призьорите ще получат медали и материални награди. За мъжете и жените са осигурени и парични премии до трето място.

Заявки за участие в маратона ще се приематдо 27-ми февруари, на E_mail: shandura@abv.bg. Повече информация за състезанието може да бъде получена на телефон 0887 724 748 – Васил Шандурков.

Повече подробности за ски маратона на www.sport-gabrovo.com

Лятна международна академия за драматургично писане “Да умреш от смях” 29 юли – 9 август 2017 Боженци – Габрово – София, България 135 години от Освобождението на България - Програма