19 юни 2009

Официално откриване на Защитено жилище

На 22 юни 2009 г. от 15 часа на ул. „Чардафон” №12, ет. 9, ап. 24 ще се състои официално откриване на Защитено жилище – гр. Габрово.
Снимка на новина 180
18 юни 2009

С изложба "Грехът" Домът на хумора гостува в АЕК "Етър"

Експозицията ще посрещне първите си посетители на 21 юни от 11.30 часа в изложбената зала на комплекса и ще бъде отворена за тях до 3 юли.
11 юни 2009

Официално откриване на системата за видеонаблюдение

На 16 юни 2009 г. от 10.30 часа в Ритуалната зала на Община Габрово ще се състои официално откриване на системата за видеонаблюдение и охрана в административния център на Община Габрово и концепцията за развитието й.
11 юни 2009

Покана за публично обсъждане

На 16 юни 2009 година от 17, 17.30 и 18 часа в Ритуалната зала на Община Габрово ще се проведе публично обсъждане за поемане на общински дълг по три проекта на Община Габрово по Оперативна програма „Регионално развитие”.
10 юни 2009

ПАРТНЬОРСТВО ГАБРОВО – ТУН

В края на миналата седмица от швейцарския партньорски град Тун се завърна делегация от Община Габрово, водена от зам. кмета д-р Нели Савчева.
9 юни 2009

Чешкият посланик и бизнес делегация – на еднодневно посещение в Габрово

На 12 юни 2009 г. на посещение в Габрово ще бъде посланикът на Чешката република в България Негово превъзходителство г-н Мартин Клепетко, придружаван от бизнес делегация. В нейния състав са включени търговският съветник на Посолството на Чешката република, управителят на Чешката агенция за подкрепа на търговията „ЧехТрейд”, представители на няколко чешки фирми: „СОР Либхави” за производство на автобуси, „М.С. Тритон” ООД за консултиране на мениджмънта и хедхънтинг, БИГЛОГ ООД - вносител на най-големия чешки производител на консервирани храни ХАМЕ, „КООЛ БГ” - за проектиране на технологични линии за каменодобивната промишленост и производство на стоманени конструкции, „Хобас България” – за търговия с тръбопроводни системи, както и представител на Чешките аеролинии.
9 юни 2009

Вили Ван Импе ще получи лично отличието Почетен гражданин на Габрово

На 11 юни 2009 година в Община Габрово ще гостува делегация от Белгия, водена от Почетния консул на България в Източна Фландрия г-н Вили Ван Импе.
5 юни 2009

Седмица на отворените врати в Планетариума

Дните от 8 до 12 юни са обявени за седмица на отворените врати в Астрономическа обсерватория и планетариум – Габрово по случай 25 годишнината от неговото откриване. За своите посетители Планетариумът предлага наблюдение на Слънцето и програми в звездната зала по предварителна заявка за групи (не по-малко от 10 човека), а за индивидуални посещения - от 13 часа.
Снимка на новина 159
1 юни 2009

ДФА "Габровче" с нова награда

Детският фолклорен ансамбъл "Габровче" спечели една от специалните награди на Десетия национален конкурс “Децата на България танцуват”
29 май 2009

ПАРТНЬОРСТВО ГАБРОВО-ТУН

В рамките на програмата за сътрудничество между Габрово и Тун за 2009 година, на 1 юни, делегация от Община Габрово заминава за швейцарския партньорски град. Начело на делегацията е д-р Нели Савчева, зам.-кмет по културата, образованието и социалните дейности. В делегацията са включени и две представителки на Регионален хоспис Габрово – Юлия Димитрова, ръководител на Хосписа и Пенка Хаджитодорова, член на екипа в стационарната част на Хосписа в Дряново, както и координаторът на съвместните проекти Габрово-Тун Анелия Цанкова.
27 май 2009

Среща във връзка с проверките по спазването на Закона за занаятите

Днес, 27 май 2009 г., кметът на Община Габрово Томислав Дончев проведе среща с представителите на Регионалната занаятчийска камара, Габровската търговско-промишлена палата, Задругата на майсторите на народни художествени занаяти, Областна управа и прокуратура във връзка с проверките по спазването на Закона за занаятите, които започнаха в края на април по указание на Върховна административна прокуратура и предизвика противоречиви мнения сред замесените страни.
22 май 2009

„10 Д през нощта”

Във връзка с проекта „10 Д през нощта”, насочващ вниманието на младите хора към намаляване на пътните инциденти, сдружение „Отворена младеж” организира акции в най-активния период на абитуриентските балове, а именно от 20 до 30 май, когато съществува повишена опасност от произшествия на пътя.
22 май 2009

Кампанията „Шофирай отговорно” в Габрово

С подкрепата на Общините Русе, Велико Търново, Габрово, Сливен и Бургас, сдружение „Отворена младеж” организира тазгодишната кампания „Шофирай отговорно” със съдействието на програма „Младежта в действие”,Тойота България и с любезното домакинство на местния дилър на Тойота – „Венци” ЕООД.
Снимка на новина 145
21 май 2009

23 май – Национален ден на природните паркове

Дирекция Природен парк „Българка” ще отбележи второто издание на Националния ден на природните паркове на 23 май 2009 г. от 10.30 часа на южния паркинг на АЕК „Етъра”. Осигурен е автобус, който ще тръгне в 10 часа от спирката пред Областната управа в Габрово.
Снимка на новина 142
19 май 2009

Центърът за информация и услуги на гражданите в Община Габрово стана на 10 години

Центърът за информация и услуги на гражданите в Община Габрово е един от първите в България. Той е открит на 17 май 1999 г. за празника на град Габрово. В понеделник – 18 май 2009 г. Центърът отпразнува своята 10-годишнина.