287 коледни подаръка достигнаха до деца в семейства в затруднено положение. Те са дарение от Германия, по инициатива на габровката Мария Витих.

Подаръците са за деца от бебешка до 18-годишна възраст, а списъкът с децата бе съставен, благодарение на директорите на габровските училища и детски градини, които подадоха информация за своите възпитаници.

„Забавлявахме се много, докато събирахме пакетите за вас. Децата идваха с фенери и за благодарност получаваха по един Weckmann (традиционен сладкиш, приготвен от сладко тесто и мая). Весела Коледа ви пожелават Мария, Деня, Едит и Петра“, пише в изпратената към дарението картичка със снимки от инициативата в Германия.

С подаръците бяха изпратени още ученически раници и плюшени играчки, спално бельо, памперси, инвалиден стол, специални дрехи, пригодени за хора в инвалидна количка и други.

Към подаръците бяха добавени и коледни човечета, пълни с бонбони, направени от Регионален иновационен център Амбициозно Габрово с председател Николинка Хинкова. В сдружението членуват габровски фирми, община Габрово, Търговска палата и ТУ – Габрово.

 

Деца от училище „Българче“ в Неапол на виртуална разходка в музей „Етър“
21 декември 2020
Община Габрово кандидатства за две услуги за възрастни и хора с увреждания
21 декември 2020