Пътищата в община Габрово са почистени и обработени. Снежната покривка в централна градска част е около 7 см., във високите части на общината до 10-12 см.

Пътните настилки в областта са мокри, проходими при зимни условия. По усойните райони е възможно частично заледяване.

На прохода Шипка температурата е минус 2 градуса, пътната настилка е обработена, снежната покривка е около 10 см. В сила е забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона.  

Пътят към курортен комплекс Узана е почистен, снежната покривка там е около 10 см, температурата е минус 2 градуса.

ОП “Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа, фирма „Димас“ обработва пътищата към селата. Опесъчават се високите части.

Градските и междуградски автобусни линии на Общински пътнически транспорт са покрити.

Няма населени места без електроснабдяване. Възможни са прекъсвания към отделни абонати.

Времето в Габрово е облачно със слаб снеговалеж, температурата на въздуха е 0 градуса, а влажността - 94%.

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, топлоподаване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.

Прогнозата за времето:

Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще бъде близко до средното за месеца.

Днес от запад облачността ще се разкъсва и намалява, в много райони - до предимно слънчево. Сутринта на места в низините и котловините ще има мъгла. В крайните източни райони ще се задържи предимно облачно и на места преди обяд там все още ще превалява слаб сняг. Северният вятър в Източна България ще отслабне до умерен, в останалата част от страната ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са между 0° и 5°.

Над планините ще преобладава слънчево време. Предимно облачно, преди обяд със слаби снеговалежи ще бъде над планините от източните райони. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток, по най-високите части на Рила и Пирин – от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра - около минус 1°, на 2000 метра - около минус 5°.

 

Центровете за деца и младежи с увреждания са преоборудвани
30 ноември 2020
Габрово представи добри практики пред градовете, носители на награда „Европейски зелен лист“
1 декември 2020