COVID кабинет, в който гражданите, след направление от личен лекар, ще могат да бъдат прегледани и консултирани от специалист по инфекциозни болести, ще заработи от понеделник /23.11.2020 г./ в Първа база на Диагностично - консултативен център І – Габрово.

Работното време на специализирания кабинет в понеделник и сряда ще бъде от 14:30 до 17:00 часа, а във вторник, четвъртък и петък - от 09:00 до 12:00 часа.

В него ще работят инфекционист и лаборант, и освен преглед и консултация със специалист, при нужда пациентите ще мога да бъдат тествани с бърз антигенен тест и своевременно насочвани към допълнителни изследвания и необходимото лечение /болнично или домашно/.

COVID кабинетът ще бъде разположен в помещението на бившата аптека, в сградата на поликлиниката – на 1 етаж, и достъпен с вход откъм паркинга на бул. „3-ти март“, за да се избегне пресичането на различните потоци пациенти.

Кабинетът се разкрива във връзка с повишената заболеваемост от коронавирусна инфекция в габровска област и с цел подобряване на качеството на обслужване на пациентите, информират от РЗИ – Габрово.