1. Аз съм - Благодарен оптимист. 
 2. Трудно е да - Бъдеш който и да е човек, ако искаш да си човек. Това е денонощен труд и посвещение.
 3. Хората ме познават като - Не знам кой ме познава и като каква ме познават, затова не мога да кажа и какво не знаят за мен. Може би, от познатите ми, малко знаят, че като студентка тренирах алпинизъм, но бях пишман алпинистка. Най-голямото ми постижение е зимно изкачване на връх Мальовица и върховете наоколо в много дълбок сняг и без пътека, а цигулката ми стигна тогава до хижа Мальовица. Вечер изнасях концерти на алпинистите и те се шегуваха, че съм била: „Най-добрата цигуларка сред алпинистите и най-добрата алпинистка сред цигуларите“. Именно на тези зимни тренировки ми измръзнаха ръцете (за щастие не фатално) и дотам беше с алпинизма...
 4. Приятелите ми са - Интересни, креативни, будни, духовити, добронамерени и самоотвержени.
 5. Домът ми е - Работна площадка.
 6. Като дете много обичах - Възрастни хора, а и до днес. Имахме на улицата Тимурова команда и всеки помагаше с каквото може. Обичах също парковете и горите на Габрово и игрите в тях и най-вече Музикалната школа в Летния театър, където откривахме чудния свят на изкуството. Обичах да чета и свиря, но не обичах да ходя на училище.
 7. Вкусът, който ме връща към детството, е - Вкус на шоколад, защото беше такава рядкост по магазините и беше празник, когато все пак някога го получавахме.
 8. Като пътувам - Обичам да се любувам на гледките през прозореца, на природата или да чета.
 9. Често сънувам - Най-различни неща. Дори някои творчески идеи ми идват на сън.
 10. Ядосвам се, когато - Времето не ми стига и особено, когато това е по моя вина.
 11. Най-големият ми страх е - Да ме е страх.
 12. Мечтая - Не мечтая. Делова съм и гледам какво може да се направи за един по-добър свят, а не пасивно да мечтая за него.
 13. Вярвам - В Доброто.
 14. Думата, която искам да чувам за себе си е - Предпочитам да не съм център на внимание. Каквото и да кажат за мен хората, най-строгият съдник на себе си съм самата аз, така че е все едно. А от похвалите няма полза.
 15. Въпросът, на който все още не съм си отговорила, е... Защо човек не учи уроците на историята?
 16. Моето изречение с думата „ако“ - Ако не се бях родила в Габрово, най-вероятно нямаше да съм музикант и щях да пропусна живота си, защото музиката е за мен най-ценното му приобретение.
 17. Моето изречение с думата „ще“ - Който умее да осмива, но и да поправя собствените си недостатъци ще пребъде! Габровци вече 160 години го доказват.
 18. Любимият ми габровски анекдот е - Може би най-краткият габровски анекдот: „Как си? – Нямам.“ И аз като габровка съм скъперник, но не на пари, а на време.
 19. Габрово ли? Ами то e - Сърцето на България - неин пулс и усмивка.
 20. На габровци днес бих казала - Да продължават да са пестеливи на думи и щедри на дела, духовити и упорити!
Честит празник, Габрово!
14 октомври 2020
Режимно водоснабдяване на Лесичарка, м. Поповци, Драгомани, Костенковци и Карали
14 октомври 2020