Mинистър Александър Цветков и кметът на Община Габрово Николай Сираков ще имат честта да валидират заедно първата марка, посветена на 1 април – Ден на шегата и 35-ти рожден ден на планета Габрово. Събитието е посветено и на предстоящия през месец май карнавал в Габрово, който през 2011 г. е под мотото „Няма време...”.

Според маите светът ще свърши на 21.12.2012 г., когато Земята, Слънцето и центъра на Млечния път ще застанат на една линия. Това галактическо събитие става веднъж на всеки 25 800 години и въпреки, че не ни се вярва предсказанието на маите да се сбъдне, нищо не ни пречи да си поживеем и повеселим като за последно. За всеки случай.

И тъй като „Няма време...” министърът и кметът ще трябва да побързат, за да валидират последната съществуваща марка – мисия отговорна, с която те ще останат завинаги в историята на човечеството. На събитието ще присъстват журналисти, карнавалисти, филателисти, всякакви музейни, общински, транспортни и съобщителни специалисти, които тържествено ще отбележат валидирането на марката и ще се забавляват като за последно. Идва края – да му отпуснем края.

След продължителна комуникация във Фейсбук между паметника на Рачо Ковача в река Янтра и Статуята на свободата в пристанището на Ню Йорк пламнала виртуална любов. След като разбрал за несподелената обич, министър Александър Цветков се заел със събирането на двамата влюбени. На 1-ви април – Деня на шегата, той ще вземе личното послание на Рачо с ангажимент да го занесе на американската му изгора. В него ще има и покана за предстоящия габровски карнавал през месец май, което ще гласи: „Няма време...”

Министърът и Кметът ще направят и първата копка на транспортен коридор К 11.11.11, който ще бъде официално открит на 11.11.2011 г., и ще води към Планета Габрово.