Цветна, пъстра, ефирна, нежна! Такава е изложбата, която ще бъде открита на 22 септември в двора на Интерактивния музей на индустрията в Габрово.

Експозицията представя над 20 картини – дело на малките художници от Школата за приложни изкуства – Ива Пенчева, които с много старание, прецизност и финес,  пренасят върху копринени платна емблематични за Габрово сгради като Дечковата къща, Априловската гимназия, храм „Успение на Пресвета Богородица“, РБ „Априлов-Палаузов“, храм „Света Троица“ и др.

Събитието е част от проекта "160 години Габрово в картини", финансиран по Програма Култура на Община Габрово, който предвижда създаване на художествени експозиции и арт-инсталации в градска среда, които да представят Габрово, неговата култура, история и дух пред местни, регионални, национални и международни публики.

Организаторите на изложбата предвиждат атрактивни демонстрации на техниката „рисуване върху коприна“, а всички, които проявявят интерес към това изящно изкуство, ще имат възможност да участват в творческо ателие на открито.

Очакваме ви на 22 септември, в 11.00 ч., в двора на Интерактивен музей на индустрията! 

 

Проф. д-р Светла Димитрова поема управлението на Етъра за още пет години
16 Септември 2020
София Филм Фест гостува за 11-та поредна година в ГАБРОВО! Откриване - днес!
17 Септември 2020