На 15 август 2020 г. потребителите на Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в кв. "Трендафил" получиха като дарение надуваеми шезлонги, играчки, тениски, къси панталони, клинове и малка почерпка с пица, торта и сок. Поводът е желанието на благодетелката Нина Стоименова, главен експерт в Министерство на финансите и доброволец към Център за работа с доброволци към Община Габрово, да зарадва  габровските деца и младежи с увреждания, лишени от родителска грижа.

През 2017 г. Нина Стоименова изпрати дарение на стойност 200 лева, с които да бъде закупена почерпка на децата от двата центъра.

След три години тя възроди своята инициатива „На децата с любов“, като по нейна покана с финансова подкрепа се включи и приятелката й Вяра Кехайова. Подаръците за децата от ЦНСТ кв. "Трендафил" са на стойност 478 лв.

Следващата спирка на Нина Стоименова ще бъде Центърът за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в кв. "Борово".

Екипът на Центъра за работа с доброволци към Община Габрово и Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания изказват своята благодарност към дарителките и съпричастността им към едни от най-уязвимите групи в нашето общество - децата и младежите с увреждания, лишени от родителска грижа.

Музей „Етър” очаква своя 14-милионен посетител
17 август 2020
Спомен за Александър Керков – „завинаги в паметта и сърцата на хората“
18 август 2020