На 27 и 28 август РСО „Централна Стара планина“ организира СТЪКЛЕНА ПЛЕТЕНИЦА 2020 с видео демонстрации на различни техники за обработка и декорация на стъкло. За пръв път в собствената си история събитието ще се проведе онлайн.

„През годините, в които организирахме ателиета за работа със стъкло научихме, че Китай е най-големият производител на стъклени изделия в света. През 2020 година научихме, че вирусът, който дойде от Китай, се задържа най-дълго на стъклена повърхност.” – споделят организаторите. „ Опитът ни сочи, че СТЪКЛЕНА ПЛЕТЕНИЦА е очаквано, желано и вълнуващо събитие за традиционни и нови публики. Разумът ни подсказа, че сме длъжни да намерим нова форма за реализиране на идеята, чрез която да достигнем до още повече хора и така решихме да заложим на безопасна среда и безопасно разстояние, като ви предложим не съвсем безопасни занимания (все пак говорим за стъкло!), но пък опасно интересни и забавни.“

В края на м. август на фейсбук страницата на сдружението, в специално създадено събитие, ще бъдат публикувани видео материали, които показват техники за обработка и декорация на стъкло, някои от които подходящи за прилагане и в домашни условия. Отделете време и се забавлявайте, докато творите, споделяте с приятели, играете с децата или просто си почивате. Присъединете се към събитието още сега, за да получавате актуална информация.

https://www.facebook.com/events/2695139914146973/