„Очакват ни по-добри дни, а днес ще се справим с всичко #Заедно!“. Пакети с това послание започнаха да доставят доброволците на Община Габрово на най-нуждаещите се. Пакетите са с различно съдържание и в тях има козунак, червени яйца, млечна и обикновена баница, кисело мляко. Те са предназначени за най-нуждаещите се габровци, идентифицирани с помощта на детските ясли, градини и училища, дирекция „Социално подпомагане“ и подадени от гражданите и доброволците сигнали и адреси на хора в нужда. Всички хора са информирани предварително, че ще бъдат посетени от доброволците.

Пакетите бяха направени от доброволците на Община Габрово, а продуктите за тях са дарени от габровски производители и магазини.

С дарения се включиха „Елви“ ООД, магазини „Две плюс две“ ЕООД, магазини „Нивен“ ,  Магазин „Фамилия“, „Ненови 2014“ ЕООД, Хлебозавод ООД - Габрово, „ЖУ-БГ“ ООД, служителите на дирекция „Образование и социални дейности“. Баниците и яйцата бяха приготвени в кухните на ДЯ „Славейче“, детски градини „Радост“, „Ран Босилек“, „Мечо Пух“ и „Младост“, Комплекс за социално-здравни услуги за деца и семейства, Център за обществена подкрепа „Вяра"; ЦСРИ „Келер“, Дневен център за стари хора, Звено Майка и бебе.

Повече снимки можете да видите във фейсбук профила на Община Габрово.