Пътищата в общината са мокри и обработени. Снежната покривка в централна градска част е  7 см, а във високите части на общината до 12 см.

Пътните настилки в областта са обработени и проходими при зимни условия. По усойните райони е възможно частично заледяване.

Проходът Шипка е затворен за всички МПС.

Пътят към курортен комплекс Узана се обработва, снежната покривка там е около 30 см, температурата е минус 8 градуса. Облачно, със слаб вятър и видимост 50 м.

ОП “Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа, фирма „Димас“ обработва пътищата към селата, започва почистването на вътрешните им улици.

Градските и междуградски автобусни линии на Общински пътнически транспорт са покрити и се изпълняват по график.

Няма места без електроснабдяване.

Времето в Габрово е облачно, температурата на въздуха е минус 1 градуса, а влажността - 91%.

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, топлоподаване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.

Прогнозата за времето:

Атмосферното налягане е по-високо от средното за март и още малко ще се повиши.

Днес ще се задържи предимно облачно. На места в северозападната половина от страната ще превалява предимно слаб сняг, а в Югоизточна България - слаб дъжд, дъжд и сняг, но валежите ще спират, най-късно вечерта в южните райони. Ще продължи да духа умерен, в Дунавската равнина и Източна България - временно силен вятър от североизток. Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще са предимно между 2° и 7°, в крайните югозападни райони до 9°-10°.

Над планините ще бъде предимно облачно и мъгливо. На места ще превалява сняг, но с тенденция на отслабване и спиране, най-късно в Рило-Родопската област. Ще духа силен източен, по-високите и открити части – югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 6°.