Българското национално радио (БНР) започна информационна кампания, която има за цел да подкрепи емоционално хората в условията на извънредното положение и да ги насърчи да спазват правилата, които налага епидемиологичната ситуация в страната.

Кампанията е под надслов „За да се прегърнем утре“ и се осъществява в партньорство с Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). 

Всеки може да стане част от тази благородна инициатива. За самотните възрастни хора, децата в изолация, за хората в Банско и за уязвимите групи в цялата страна думите на подкрепа могат да бъдат полезни. Идеята е да се обясни на младите и на възрастните, на непримиримите и на недисциплинираните колко е важно да се спазват правилата, да се избягват контакти и да не се предприемат необмислени действия.

Желаещите да се включат могат да го направят по няколко начина:

  • като поставят знака на кампанията на профилната си снимка във фейсбук, който може да се изтегли от: http://bit.ly/38VuE5a;  
  • като запишат видео със свое лично обръщение, в което да насърчат хората и ги подкрепят в спазването на въведените мерки за противодействие на разпространението на COVID-19;
  • като разпространят публикуваните видео материали сред приятелите си в социалните мрежи.

Видео материалите трябва да бъдат с продължителност до 45 секунди. Могат да са записани с мобилен телефон. Файловете се изпращат на електронен адрес: utre@bnr.bg или pr@namrb.org. Те ще бъдат публикувани във фейсбук профила на БНР и на фейсбук страницата на НСОРБ.

Снимка: БНР

Новият мост „Игото” – на 85 години
23 март 2020
Алфрида – Пеев дари близо 2 000 тубички за дезинфектанти
24 март 2020