От днес, 23 март, започва записване за новата временна социална услугата Кризисна социална кухня, която Община Габрово разкри във връзка с подпомагане на възрастните лица в град Габрово за периода на обявеното извънредното положение в страната, усложняващата се епидемиологична обстановка и указанията за спазване на социална дистанция. Телефоните, на които можете да заявите желание за включване в услугата са 066/818 380 и 0882 960 994, всеки делничен ден от 8.30 до 17.00 ч., както и на е-мейл: krizisna.kuhnya@gabrovo.bg

Новата социална услуга ще започне реално да се предоставя от 30 март и е предназначена за:

  1. Възрастни хора над 65 г. с ограничения или в невъзможност за самообслужване.
  2. Хора с увреждания и техните семейства.
  3. Пълнолетни лица в риск.

Кризисната кухня е платена услуга и цели да доставя прясно приготвена топла храна, включваща супа и две основни ястия /за обяд и вечеря/, покриващи голяма част от необходимата храна на ден. Доставя се до местоживеенето на лицата трикратно /в понеделник, сряда и петък/, като покрива шест дни в седмицата /събота включително/.

При заявено желание за доставка на храна, лицата сключват договор с Община Габрово и предоставят депозит за една седмица, чиито размер е 21 лв. и се внася при подписването на договора /социален работник ще занесе документите в дома на желаещото лице/. Дневната таксата за храна е 3,50 лв.