Мобилният пункт за разделно събрани отпадъци от домакинствата и през април ще обходи габровските улици.

Инициативата на Община Габрово и ОП „Регионално депо за неопасни отпадъци“ стартира през лятото на миналата година и стана изключително популярна сред габровци, които предаваха своите разделно събрани отпадъци в мобилния пункт. Събраните количества се насочват за рециклиране, обезвреждане или оползотворяване.

В първите дни на април, на 1 и 2 април, пунктът ще посети съответно кв. Трендафил 2 и кв. Трендафил 1. На 3 април пунктът ще бъде в кварталите Стефановци, Бойката, Златари и Тончевци.

Работното време на мобилния пункт е от вторник до събота (включително), от 14:30 до 18:00 часа.

Пълният график и останалите точките по трасето на пункта за месец април може да видите ТУК.

В пункта могат да се предават разделно събрани битови отпадъци: пластмаси, хартия, метал, стъкло, текстил, фритюрна мазнина, батерии, дребни излезли от употреба уреди, лекарства с изтекъл срок на годност, флакони и опаковки от препарати.

През 2020г. продължава и кампанията с награди. Всички, предали отпадъци на мобилния пункт, имат възможност да получат специална награда, осигурена от организаторите на инициативата - Община Габрово и ОП „Регионално депо за неопасни отпадъци“.

Повече за Мобилния пункт и изискванията за разделно събиране на отпадъци може да прочете на сайта - https://chisto.gabrovo.bg/.

Предвид извънредното положение и във връзка с ограничаване разпространението на коронавирус, използвайте възможността да предадете разделно събрани отпадъци в Мобилния пункт. Така ще намалите опасността от създаване на среда, подходяща за развитие на вируси и бактерии и ще осигурите по-добра хигиена при изхвърлянето на отпадъци.

Честита първа пролет!
20 март 2020
Фирма „Вернада“ дари 250 кг. хумус на социалните услуги в Габрово
20 март 2020