Мобилният пункт за разделно събрани отпадъци от домакинствата тръгва отново по габровските улици.

Инициативата на Община Габрово и ОП „Регионално депо за неопасни отпадъци“, която стартира през лятото на миналата година, стана изключително популярна сред габровци, които предаваха своите разделно събрани отпадъци по лесен и удобен начин в мобилния пункт. Събраните количества бяха насочени за рециклиране, обезвреждане или оползотворяване.

След зимния период, в който мобилният пункт се движеше само по заявка, през март 2020г. той отново тръгва из габровските квартали. В първите дни на месеца, на 4 и 5 март, пунктът ще посети съответно кв. "Трендафил" 1 и 2 и кварталите „Стефановци“, „Бойката“, „Златари“ и „Тончевци“.

Работното време на мобилния пункт е от вторник до събота (включително), от 14:30 до 18:00 часа.

Пълният график и останалите точките по трасето на пункта за месец март може да видите ТУК.

През 2020г. продължава и кампанията с награди. Всички, предали отпадъци на мобилния пункт, имат възможност да получат специална награда, осигурена от организаторите на инициативата - Община Габрово и ОП „Регионално депо за неопасни отпадъци“.

Наградите ще се получават чрез събирането на печати в специална книжка, като за получаването на един печат е необходимо предаването на минимум три вида отпадъци. А наградите са атрактивни, удобни и насочени към опазване на природата – пакет компост, текстилна торбичка, тефтер, шапка или комплект за пикник.

Пълните условия и регламента на кампанията може да прочетете ТУК.

В пункта могат да се предават разделно събрани битови отпадъци: пластмаси, хартия, метал, стъкло, текстил, фритюрна мазнина, батерии, дребни излезли от употреба уреди, лекарства с изтекъл срок на годност, флакони и опаковки от препарати.

Победителите в конкурса „Мартеници от гайтан“ получиха награди и отличителни от екипа на музей „Етър“
1 март 2020
Покана от Габровски камерен оркестър - концерт, посветен на италианската барокова и романтична музика
2 март 2020