Отпадъците са ресурс и вероятно много са причините, които ни убеждават в това твърдение. А вече има още една причина, която се крие в поредната добра кауза, чрез която ненужните суровини могат да се превърнат в полезна и важна подкрепа.

Община Габрово обявява второто издание на кампанията „Отпадък с кауза“, която този път ще бъде в подкрепа на потребителите на Дневния център за пълнолетни лица с увреждания. Ползвателите на Центъра са хора с талант, които под умелото ръководство на персонала, сръчно изработват прецизни и изключително красиви аксесоари, картини, сувенири и др.

В кампанията може да се включите като съберете и предадете ненужна хартия, пластмаса или алуминиеви кенчета. Суровините ще бъдат предадени на фирма, с която Община Габрово има сключен договор, а събраните средства ще бъдат предоставени на Дневния център за закупуване на материали за творчество.

Специално за инициативата „Отпадък с кауза“ ще бъде обособен временен събирателен пункт, намиращ се на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ № 13 -15, помещението на бившата сладкарница „Рачо и Дешка“, намираща се точно до Държавен куклен театър - Габрово.

Разделно събрани хартия, пластмаса и алуминиеви кенчета може да предадете във временния пункт на 4, 5 и 6 март 2020г., от 14:30 до 17:30 часа.

Помощ на Дневния център за пълнолетни лица с увреждания може да окажете и като донесете парчета от ненужен ламинат или дървени плоскости, които в ръцете на хората от Центъра ще се превърнат в произведения на изкуството. Някои от вече изработените изделия ще може да видите на специален щанд в пункта за събиране на вторични суровини.

Допълнителна информация може да получите на тел.: 066 818 311 или на email: maria.radoycheva@gabrovo.bg

Жълт код за вятър
23 февруари 2020
Община Габрово с проект за енергоспестяващи мерки на хандбалната зала в СК „Христо Ботев“
24 февруари 2020