„Клуб приятели на Българската армия“ стартира в СУ „Райчо Каролев“. Военнослужещи от 61 Стрямска механизирана бригада по изключително атрактивен и интересен начин запознаха децата с военната професия.

Таня Христова поздрави ръководството на училището и Военно окръжие – Габрово за инициативата, която е първата подобна в нашия град.

Кметът на Габрово призова средношколците да бъдат горди със силата на българския дух, белязала националната ни историята и им пожела в партньорство с новите им приятели от 61 Стрямска механизирана бригада да получат много нови и полезни за успешното им бъдеще знания.

Откриването на „Клуб приятели на Българската армия“ уважиха началникът на Регионално управление на образованието в Габрово Георги Маринов, началникът на Военното окръжие в града подполковник Кристиян Гранджан и заместник – командирът на от 61 Стрямска механизирана бригада град Карлово полковник Мирослав Костадинов.

Повече снимки от събитието на фейсбук страницата на Община Габрово.

Директорът на СУ “Райчо Каролев” д-р Богдан Андреев и началникът на Военното окръжие в Габрово подполковник Кристиян Гранджан гостуваха днес преди събитието в „Часът на Габрово“ по Бумеранг ФМ. Пълният запис на предаването чуйте в звуковия файл.