За поредна година Община Габрово участва в едно от най-важните събития в календара на туристическата индустрия в България – „Ваканция и СПА Експо 2020“. 37-то издание на най-голямата международна туристическа борса у нас се провежда в Интер Експо център – София и предлага на посетителите огромно разнообразие от туристически продукти.

На изложението Община Габрово участва като Творчески град на занаятите и народните изкуства към ЮНЕСКО, разкривайки специфичните традиции за нашия регион и многообразието от възможности за развитие на креативен туризъм.

В сътрудничество с културните институти в града – Музей ДХС, РИМ, Етър, Боженци, и в партньорство с туристическия бранш, бяха представeни основните туристически забележителности и събития от културния календар на Габрово, както и възможностите за настаняване в общината.

Най-голям интерес от страна на посетителите предизвика „габровският шоколад“. Уникалният продукт се оказа изключително харесван, което гарантира на града ни нов поток от туристи, на които няма да спестим приятни и интересни преживявания в Столицата на Хумора.

На щанда на „Ваканция и СПА Експо 2020“ Община Габрово участва в партньорство с Трявна и допълни представянето си с възможностите на регионалните туристически продукти.