Пътищата в общината са обработени и проходими. Снежната покривка в централна градска част е 40 см., във високите части на общината над метър.

Пътните настилки в областта са проходими при зимни условия. По усойните райони е възможно частично заледяване.

На прохода Шипка температурата е минус 7 градуса. Пътната настилка е обработена, снежната покривка е 70 см. В сила е забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона.

Пътят към курортен комплекс Узана е трудно достъпен, снежната покривка там е около 70 см, температурата е минус 5 градуса.

ОП “Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа, фирма „Димас“ обработва пътищата към селата, продължава разширяване на главните пътища и почистването на вътрешните улици.

Градските и междуградски автобусни линии на Общински пътнически транспорт са покрити и се изпълняват по график.

Зелено дърво, Баевци, Стоманеците и Малуша са населените места без електроснабдяване от снощи. Възможни са временни прекъсвания, поради извършвани манипулации по мрежата.

Времето в Габрово е ясно, температурата на въздуха е минус 4 градуса, а влажността - 90%.

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, топлоподаване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.

 

Прогнозата за времето:

Атмосферното налягане ще продължи слабо да се понижава, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд от запад облачността, средна и висока, ще се увеличава и вплътнява. Ще духа до умерен, в Западния Предбалкан временно и силен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 6° и 11°, по-високи в западната половина на Дунавската равнина, в София - около 9°.

В планините преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд облачността, средна и висока, ще се увеличава и вплътнява. Ще духа умерен до силен предимно западен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 0°, на 2000 метра – около минус 3°.