В навечерието на Коледните празници повече от 70 деца продължиха инициативата на Фондация „Играй с развитие“ – „Деца учат деца да правят добри дела“. Те участваха активно и с помощта на колектива на „Общински спортни имоти“ – Габрово събраха сумата от 500 лева.

Пред тях за пореден път с личния си пример застана Росица Бакърджиева – Бъки с убедеността, че доброто, което децата носят в себе си, трябва да се развива, не по-малко активно от техния спортен талант. Родителите и добрите примери в спорта следва да преподават най-важния урок – как да обичаме.

Очаквано, в подкрепа на инициативата, удвоявайки сумата, застана и създателят на движението – господин Александър Александров. Каузата обединила децата тази година е инициатива на организацията „Габровски майки даряват надежда“. Целта е да бъдат направени по - светли празниците за 15 възрастни хора, които се нуждаят от подкрепа. Събраните средства бяха достатъчни, за да могат децата лично да подготвят 15 прекрасни коледни пакети. Както обаче те самите подчертаха – материалното не е най-важното и изработвайки собственоръчно коледни картички, с рисунки и обич им изпратиха своето послание – не сте сами!

За пореден път в подкрепа на благотворителни инициативи се отзоваха от фирмите „Елви“ ООД и „ВАС“ - Габрово. Съпричастност към инициативата показа и кметът на община Габрово Таня Христова, която лично уважи събитието.

 

Детският футболен турнир "Иван Вуцов" става ежегоден
15 декември 2019
Джорди Паскуал: "Габрово е глобален град в сферата на културата"
16 декември 2019