Пътищата в общината са проходи при зимни условия, няма наложени ограничения. Температурата на въздуха в централна градска част е минус 6 градуса.

На прохода Шипка температурата е минус 8 градуса, пътната настилка е почистена и обработена, снежната покривка е 12 см. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона.

Пътят към курортен комплекс Узана е почистен и обработен, снежната покривка там е около 12 см., температурата е минус 8 градуса. Времето е ясно, духа слаб вятър.

ОП “Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа, фирма „Димас“ обработва пътищата към селата. Градските и междуградски автобусни линии на Общински пътнически транспорт са покрити.

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.

Прогнозата за времето:

Атмосферното налягане ще остане по-високо от средното за месеца. Днес над по-голямата част от страната ще е слънчево и почти тихо. Преди обяд на места в низините и котловините от западната половина на страната, ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Максималните температури ще са между 2° и 7°, по-ниски в районите с по-трайна мъгла.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от южната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра – около минус 2°.

 

До 12 декември Пощите очакват най-красивите писма до Дядо Коледа
4 декември 2019
“Ангелските сърца” на габровските младежи отново препълниха зала “Възраждане”
5 декември 2019