Обстановката в община Габрово е спокойна. Времето е облачно, температурата на въздуха е около 0 градуса, а влажността - 94%.

Проходът Шипка е проходим при зимни условия, пътното платно е обработено. Снежната покривка на върха е 15 см., температурата – минус 7 градуса. Пътищата в областта са почистени, проходими при зимни условия.

ОП “Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа, фирма „Димас“ обработва пътищата към селата.

Градските и междуградски автобусни линии са покрити.

Снежната покривка в курортен комплекс Узана е 4-5 см., температурата е минус 6 градуса, пътят е почистен и опесъчен.

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, снабдяване на населението с хранителни и други стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.

Прогнозата за времето: 04.12.2019г.

Днес преди обяд, все още на места в крайните южни райони и в планините, ще превалява слаб сняг, но до обяд валежите навсякъде ще спрат. Облачността от север ще продължи да се разкъсва и намалява и след обяд над много райони ще се установи предимно слънчево време. Ще духа до умерен североизточен вятър и с него ще продължи да нахлува студен въздух. Максимални температури между 1° и 6°.

Над планините до обяд облачността ще е значителна, с превалявания от сняг главно в южните райони на страната. След обяд облачността ще намалее до предимно слънчево. Ще духа до умерен източен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 1°, на 2000 метра - около минус 6°.