Община Габрово кандидатства пред Министерството на младежта и спорта (ММС) за отпускане на средства за обновяване на изкуствената тревна настилка на футболното игрище в спортен комплекс „Христо Ботев“.

Предвижда се подмяна на износената изкуствена трева, подравняване и уплътняване на основата с необходимите материали. Игралното поле ще бъде оразмерено и наново разчертано, ще бъдат доставени две нови футболни врати. Обновената настилка ще може да се използва почти целогодишно, тъй като изкуствените влакна не са толкова чувствителни  към метеорологичните влияния.

Теренът (4 515 м2) в сегашния си вид бе реконструиран през 2011 г. Тогава, освен изкуствената трева, беше поставено външно осветление, изградена дренажна система, както и монтаж на зрителски трибуни с 464 места.

До момента игрището се ползва активно за различни спортни прояви на местно и национално ниво. Предпочитано е както от професионалисти, така и от любители на футбола. Идеята е да се допринесе за още по-благоприятни условия за тренировки, както и за повишаване на интереса към спорта като цяло.

Планираната стойност на проекта е 238 763 лв. със срок за изпълнение от шест месеца. Безвъзмездната финансова помощ е 100% и се отпуска по Наредба № 4 на ММС за изграждането и обновяването на спортни обекти – държавна и общинска собственост. Подборът е на конкурентен принцип.

Утре - жълт код за валежи и сняг
2 декември 2019
Мъжко куфарче разказва историята от възходи и спадове на дружество, обявено за „Придворен доставчик” на цар Борис III
3 декември 2019