Габрово ще има удоволствието да се срещне още веднъж с фамилия Солакови на 5 декември в 17.30 часа. Тогава, в Художествена галерия "Христо Цокев", ще се състои среща-разговор с Недко Солаков и Димитър Солаков. Срещата ще бъде водена от Яра Бубнова, директор на Националната галерия.

Събитието беше предшествано от откриването на две изложби – „Солакови“ – с произведения на Митьо, Недко и Димитър Солакови в Художествена Галерия „Христо Цокев“ и „Пестеливи драсканици“ на Недко Солаков – в Дом на хумора и сатирата. Изложбите продължават до 19 януари 2020.  

Солакови гостуват в Габрово като част от инициативата на Община Габрово „ФамилииТе“. Тя представя творчеството на известни фамилии, свързани с града, които имат принос за културния, икономически и обществен живот. В нея досега гостуваха семейство Москови - Рада, Теди и Иван Москови, семейство Пенчеви-Чаракчиеви и семейство Минчеви - цигуларите Минчо Минчев и синът му Николай Минчев.

Към събитието „Среща-разговор с Недко и Димитър Солакови, водена от Яра Бубнова" във Фейсбук можете да се присъедините чрез линка.

Галерия със снимки от откриването на изложбите на 25 октомври, можете да видите тук.

 

* !!! Събитието ще се проведе в Художествена галерия "Христо Цокев", а не както беше обявено предварително - в ДХС