По случай 30 годишнината от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето Център за обществена подкрепа, управляван от Сдружение SOS Детски селища България, дискутира с представители на Младежкия съвет по наркотични вещества правата на децата. Младежите споделиха своите възгледи за отговорността на родителите, обществото и институциите по отношение гарантиране правата на децата на закрила и сигурност, зачитане правото им да изразяват свободно мнението си и да правят избори в степен, която не застрашава здравето и живота им, за да развиват собствените си способности, като се обучават. Младежите изработиха тематични плакати, в който изразиха личното си отношение и съпричастност към съдбата на всяко дете, независимо от неговата раса, пол и религиозна принадлежност.

Със събитието екипът на Център за обществена подкрепа постави началото на поредица инициативи, свързани с годишнината от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето.

Заповядайте на 02.11.2019г. в сградата на Център за обществена подкрепа , на ул. „ Ивайло“ № 13, ет.2, където ще бъде открита изложба с рисунки на ученици от основните и средните училища в гр. Габрово от обявения през месец октомври конкурс на тема  „ Аз имам право…“. В 17,30 часа ще започне церемонията по награждаването на отличените творби. Изложбата може да бъде разгледана до края месец декември всеки делничен ден от 10.00 до 18.00 часа.

Второто издание на Gabrovo Digital Summit 2019 е тази събота
28 ноември 2019
Коледната елха грейва на 2 декември!
29 ноември 2019