НЧ "Постоянство - 2012", с. Армените

За втора поредна година потребителите на Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Дневния център за стари хора са едни от най-активните участници в кампанията „Изплети топлина“ – благотворителна инициатива на фондация „Има начин“. Със своята сръчност и изобретателност те продължават да плетат шапки, шалове, чорапи и терлици за деца и възрастни в нужда и хора останали без дом.

Към кампанията тази година се присъединиха също Клуба на инвалида и сръчни жени от читалищата НЧ „Дядо Стойно – 1927“, с. Поповци, НЧ "Постоянство - 2012", с. Армените, НЧ "Наука – 1902", с. Враниловци и НЧ „Зора – 1929“, с. Харачери. Те се превърнаха във верни помагачи и заплетоха терлици, шапки и шалове, изразявайки своята съпричастност към хора в неравностойно положение.

Координатор на кампанията за гр. Габрово е Центъра за работа с доброволци към Община Габрово. Напомняме, че кампанията „Изплети топлина“ продължава до 30 ноември 2019 г. Всеки, който желае да се включи с дарение на прежда или изплитане на „топлина“ може да се обърне за съдействие на телефон 0882442253 или e-mail: dobrovolci@gabrovo.bg.

 

 

Национални програми за превенция употребата на психоактивни вещества стартират пилотно в две училища в Габрово
13 ноември 2019
„Коледните внучета“ отвориха своята работилница
13 ноември 2019