На 12 ноември 2019 година от 17.15 часа в залата за събития на Габровската регионална библиотека започва срещата–разговор с Ивет Лолова, представител на младата българска литература и новата й книга „Броеница на щастието”.

Ивет идва при нас от София и, както казва Жюстин Томс, редактор на книгата „Броеница на щастието”: Ивет Лолова е една от най-колоритните и същевременно скромни, любопитни, ведри и усмихнати личности, които познавам! Работя с нея от дълги години и не бих могла да скрия – тя е от хората, които искрено ме вдъхновяват и мотивират!”

 Ивет Лолова е известна на публиката и с чудесната си работа в литературния сайт Kafene.bg и популярната инициатива на нейния екип, наречена „Поетично кафене”. Във връзка с това си занимание тя е удостоена с грамота „Рицар на книгата“!

Новата й книга, наречена неслучайно „Броеница на щастието” е художествено- документална проза, базирана на изцяло реални случки с действителни хора. Това е книга за щастието в нещастието, за болестите на хората и справянето с всекидневие, белязано от страдание и обич едновременно, за живота, който продължава, съпътстван от тревоги и тъга, но и от радост и приятелска подкрепа.

Едни от най-колоритните главни герои в книгата са 10-годишната Мила и епилепсията, наречена Госпожа Е.

 „Болестта е само една от възможните трудности, които могат да се изпречат на пътя ни. От нас зависи как да ги преодолеем и да продължим да живеем смислено и щастливо", казва Ивет Лолова. По думите ѝ книгата може да се приема както като за завършена, така и като незавършена, защото тя е отворена към бъдещето и чака своя напълно щастлив край, който настоящите и бъдещите читатели могат сами да напишат по различени начини, защото щастието е нещо дълбоко индивидуално и всеки стига до него по свой собствен път…

Заповядайте в библиотеката за срещата с вдъхновяващ млад автор, който има какво да каже на онези, които ценят книгата и четенето!