ОД на МВР – Габрово, Общински съвет по наркотични вещества към Община Габрово и Регионално управление на образованието - Габрово, Ви канят на публична среща по повод кампанията „Габрово срещу наркотиците“, която е част от националната инициатива „Заедно срещу наркотиците“.

Срещата ще се състои на 6.11.2019 г., от 18.00 ч. в залата на Националния музей на образованието с лектор инспектор Петьо Петков от сектор „Наркотици“ при СДВР – София.

Всички граждани, които желаят да получат достоверна информация за новите видове наркотични вещества и тяхното негативно въздействие върху организма, са добре дошли.

Срещата ще бъде особено полезна за родители на тийнейджъри, които освен информация за най-разпространените сред младежите психоактивни вещества ще получат и компетентни съвети как да предпазят децата си от опасностите, които крие тяхната употреба.

Скъпи родители,

Проблемът с наркотиците става все по-широко разпространен. През последните години се произвеждат нови наркотични субстанции, които засилват психоактивните ефекти на познатите до сега вещества и последствията върху организма могат да бъдат непредсказуеми. Наркопазарът е особено агресивен и то основно в две направления – по отношение на политиката за легализиране на канабиса и по отношение на т.нар. дизайнерски наркотици, създадени за да се избегнат съществуващия контрол и законодателства. Тези наркотици се рекламират като безопасни заместители на нелегалните дроги, а всъщност са дори по-опасни и от тях.

Липсата на достоверна информация, може да Ви попречи да разпознаете своевременно проблема и да потърсите компетентна помощ! Защото спокойствието, че „това не може да се случи на моето дете” може да изиграе лоша шега...”това” може да се случи на всяко дете!

Информацията, която ще получите на срещата е особено важна, за да може да прецените рисковете, на които са изложени вашите деца.

ОЧАКВАМЕ ВИ!

 

Площадка за свободно разхождане на домашни любимци
4 ноември 2019
На 1 ноември бяха връчени Априловските награди за литература
4 ноември 2019