В навечерието на 1 ноември Габрово ще бъде домакин на една интересна и вдъхновяваща среща с хора, които с право можем да наречем съвременни будители. На 31 октомври, четвъртък, в 17.30 часа, гости в зала „Възраждане“ ще бъдат физикът Теодосий Теодосиев – човекът, обучил в школата си шампиони от световни олимпиади с общо над 100 медала, и режисьорът Николай Василев – автор на документалния филм „Формулата на Тео”.

Габровци ще могат да видят филма, а след това да зададат своите въпроси към гостите.

"Формулата на Тео" събужда идеята за будителството, за някакви ценности, което е дълбоко в психологията ни. Тео не е само един проповедник, той с живота си е защитил идеите си. Изключително скромен, дето се вика - безсребреник. Ходихме да снимаме негова лекция в Китай. Опитаха се да го съблазнят, защото там знаят цената на знанието. Обещаха му да стане милионер. Въобще не го заинтересува", разказва Николай Василев.

Входът за филма в зала „Възраждане“ е свободен, но в залата ще бъде поставена кутия за дарения. Те ще подпомогнат пътуването на българските физици и техния учител в CAЩ и създаването на филм за обучението им там.

Заповядайте!