Център за работа с доброволци /ЦРД/ към Община Габрово за втора поредна година ще бъде координатор на благотворителната инициатива на фондация „Има начин“ – „Изплети топлина“. Успешната кампания в Габрово през миналата година мотивира екипът на ЦРД отново да обедини добрите хора в името на благородна кауза.

„Изплети топлина“ е национална благотворителна кампания, стартирала през 2012 година, в която доброволци от цялата страна плетат шапки, шалове, чорапи и ръкавици за хора, останали без дом, деца и възрастни в нужда.

Какво е нужно да направите, за да станете част от кампанията и да „дарите топлина“ на хора в нужда?

  • Първо и най-важно -  да имате желание да се включите!
  • Да се включите в Акция „Дари кълбо“ и да дарите прежда. Много хора имат по някое останало кълбо с прежда в гардероба си, забравено и чакащо да стопли някого…
  • Да изплетете шал, шапка, чорапи, терлици или ръкавици. Ако нямате прежда, организаторите на Кампания „Изплети топлина“ 8, ще ви предоставят такава, чрез Центъра за работа с доброволци към Община Габрово. Само ни потърсете!
  • Да приобщите нови хора към идеята, да откриете още доброволци!

Името на всеки дарил материали и/или труд ще бъде вписано в паметната книга „Дари топлина” на Фондация „Има начин“ и ще бъде обявено официално.

Кампанията „Изплети топлина“ продължава до 30 ноември 2019 г.

Всеки, който иска да дари прежда или да плете „топлина“, може да се обръща за съдействие към Център за работа с доброволци в Община Габрово, телефон 0882442253, e-mail: dobrovolci@gabrovo.bg.

Повече информация за инициативата „Изплети топлина“ може да намерите тук:

Фейсбук страница на благотворителна инициатива „Изплети топлина“

"Вяра от нишки" - Документален филм за Благотворителна кампания "Изплети топлина"

Историята на Биляна и доброволците от инициативата "Изплети топлина" в „Малки истории“ по БНТ