„Не променям посоката на приоритетите си от заявеното при встъпването ми в длъжност. За мен приоритет остават спокойствието на Габрово и всички градове в областта, борбата с разпространението на наркотици, с нарушенията на обществения ред“, каза директорът на ОД на МВР в Габрово главен комисар Борислав Муеров в „Часът на Габрово“ по Бумернаг ФМ.

„Ежеседмично провеждаме специализирани полицейски операции в Габрово съвместно с Дирекция "Жандармерия" и самостоятелно със служителите от Районното управление в Габрово“, уточни още директорът на полицията. От встъпването му в длъжност на 17 април до момента тези операции са 104 на брой. Проверките за адресни регистрации продължават, внесени са в прокуратурата преписките за отдаване по наем на имоти без редовно сключен договор, трицифрен е броят на предупрежденията по закона за МВР. Разкриваемостта в Габрово е на добро ниво, активно се работи по превенцията на разпространението на наркотици и на опитите за телефонни измами.

„Габрово е перфектен град за живеене, с удоволствие живея тук“, категоричен беше Борислав Муеров в отговор на въпроса дали счита Габрово за сигурен град.

Редът и сигурността в града, бяха тема на предаването „Часът на Габрово“ по Бумернаг ФМ.

Цялото предаване чуйте в звуковия файл.